MTV3 on Suomen katsotuin kaupallinen televisiokanava. Se sai alkunsa vuonna 1957 perustetusta Oy Mainos-TV-Reklam Ab:stä, joka alun perin esitti ohjelmistoaan Yleisradion televisiokanavilla. Vuonna 1982 yrityksen nimi muutettiin MTV:ksi ja vuonna 1986 perustettiin Kolmoskanava, jonka tilalla MTV3 aloitti 1. tammikuuta. 1993 omana valtakunnallisena televisiokanavanaan. MTV3:n digilähetykset aloitettiin 27. elokuuta 2001. Siitä tuli Suomen suosituin televisiokanava 43 prosentin katselijaosuudella.

Aluksi MTV:n omisti joukko mainostoimistoja. Vuonna 1998 se siirtyi osaksi Alma Mediaa. Vuonna 2005 MTV siirtyi Alma Medialta ruotsalaisen Bonnierin ja Proventus Industrierin omistukseen. Vuonna 2007 MTV siirtyi kokonaan Bonnierin omistukseen. MTV3:n sisarkanavat ovat kanavat Sub, AVA ja C More Total-kanavapaketin maksukanavat, jotka MTV Oy myös omistaa. MTV3:n logona ja maskottina oli pöllö vuoteen 2013. Kanava on mainosrahoitteinen ja sillä nähdään runsaasti mainontaa. (Lähde: Wikipedia)

1.1.1993–6.9.2001

MTV3:n ensimmäinen tunnus alkaa aamuöisellä merimaisemalla, johon ilmestyy läpinäkyvä kolmio ja elävä pöllö, joka lentää kuvassa hetken. Sitten ilmestyy vaaleansinisiä nauhoja, joista muodostuu kolmion keskelle MTV3:n logo. Tunnus esitettiin televisiossa ensi kerran 1. tammikuuta 1993 ja siitä luovuttiin 6. syyskuuta 2001. Vaikka MTV3:n kanavailme vaihteli vuoden 1994 jälkeen, päätunnus pysyi samana kahdeksan vuotta.

Mainoskatkotunnuksessa on päätunnuksen loppukuva, johon ilmestyy MTV3:n logo sekä alle valkoinen teksti JATKUU.

Trivia: Tunnuksissa esiintyvän logon suunnitteli John Kennedy McCallum Kennedy D’Auria Ltd:stä. Kolmion keskelle ilmestyvä MTV3:n logo viittaa MTV:n ja Kolmoskanavan fuusioon.

Variantit:

 • Päätunnuksen lyhyessä versiossa näkyy vain hetken lentävä pöllö sekä MTV3:n logon muodostuminen. Pitkässä tunnuksessa kolmio logon takana himmenee, mutta lyhyessä ei.

Musiikki: Tunnuksen aikana kuuluu mahtipointinen orkesterisoittimilla soitettu tunnussävel.

Saatavuus: Pitkää päätunnusta esitettiin televisiossa MTV3:n ohjelmalähetyksen aluksi ja lyhyttä Seitsemän uutisten ja illan viimeisen ohjelman jälkeen. Mainoskatkotunnusta lähetettiin ennen ohjelmien keskivaiheille sijoitettuja mainoskatkoja ja niiden jälkeen. Nykyään tunnuksia voi nähdä lukuisissa YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa.

15.8.1994–1.4.1996

MTV3:n toisessa mainoskatkotunnuksessa on sahapaperin näköinen tausta, jonka värit ovat vaaleanvihreä, sininen ja punainen. Kuvaan ilmestyy MTV3:n logo, joka on hieman erivärinen kuin edellisessä tunnuksessa. Kuvan alapuolelle tulee samalla teksti JATKUU. Tunnus otettiin käyttöön syksyllä 1994 ja siitä luovuttiin keväällä 1996. Tunnus ei ollut MTV3:n virallinen tunnus, vaan edellä mainittu pysyi sellaisena.

Variantit:

 • Jokaisen MTV3:n esittämän ohjelman jälkeen tuli tunnus, jossa on oikealla kanavan logo ja vasemmalla lukee ohjelman genre, kuten SARJAT. Näissä taustaväreinä saattoivat olla sininen ja oranssi.

Musiikki: Jatkuu-tunnuksen aikana kuuluu kosketinsoittimilla soitettu sävel. Ohjelmien jälkeisissä tunnuksissa joko laulettiin MTV, kolme! tai ne olivat hiljaisia.

Saatavuus: Mainoskatkotunnusta lähetettiin ennen ohjelmien keskivaiheille sijoitettuja mainoskatkoja ja niiden jälkeen. Nykyään tunnuksia voi nähdä lukuisissa YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa.

1.4.1996–6.9.2001

MTV3:n kolmannessa mainoskatkotunnuksessa näkyy ensin yleensä Helsingin ympäristöstä otettua videokuvaa. Aluksi kuva näkyi tunnuksessa selvänä, mutta pian se sumeni, jolloin kuvaan tuli MTV3:n logo sekä valkoinen teksti jatkuu…. Tunnus oli melko lyhyt, joka vain vilahti ruudussa. Sen videokuva vaihteli päivittäin. Tunnukset otettiin käyttöön keväällä 1996 ja niistä luovuttiin 6. syyskuuta 2001.

Jokaisen kanavan esittämän televisiosarjan jälkeen näytettiin tunnus, jossa oli kanavan logo, luki Sarjatsekä vuosi joka kulloinkin oli meneillään. Tunnuksen taustakuvana oli esim. filmiä tai klaffitaulu.

Trivia: Tunnuksissa esiintyvää logoa kutsuttiin noppapöllöksi ja sen suunnitteli Pekka Hamberg Brand Seller DDB:stä.

Variantit:

 • Joulun aikaan mainoskatkotunnuksessa luki Joulukatu.
 • Ainakin kesinä 1998 ja 1999 mainoskatkotunnuksen sana jatkuu… oli keltainen.
 • Maaliskuun lopussa 2000 tunnusten logosta tuli kolmiulotteisemman näköinen, jota käytettiin vuoteen 2001 asti.
 • Jyrki -ohjelmalla oli oma jatkuu-tunnukset, jossa näkyi ohjelman logo ja tunnusgrafiikkaa. Logon alla luki jatkuu.

Musiikki: Jatkuu-tunnuksen aikana kuuluu lyhyt tunnussävel. Sarjat-tunnuksen aikana yleensä lauletaan MTV, kolme! joko aikuisten tai lasten suusta. Lasten laulamaa versiota lähetettiin vain lastenohjelmien jälkeen. Kesällä vuodesta 2000 alkaen jatkuu-tunnuksen musiikki muuttui hieman.

Saatavuus: Mainoskatkotunnusta lähetettiin ennen ohjelmien keskivaiheille sijoitettuja mainoskatkoja ja niiden jälkeen. Nykyään tunnuksia voi nähdä lukuisissa YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa. Jatkuu-tunnuksia on ollut enemmän kuin tässä esitellyt.

6.9.2001–2.10.2005

MTV3:n neljännessä tunnuksessa esiintyy läpinäkyvä tyylitelty pöllönsilmä, joka pyörähtää hitaasti ja sieltä kurkisti joskus pöllö. Logon taustavärinä käytettiin erityisesti punaista ja oranssia, tai kuvia Suomen luonto- ja kaupunkimaisemista. Tunnuksesta oli paljon erilaisia versioita. Omat tunnukset olivat muun muassa urheilu- ja lastenohjelmilla, sekä elokuvilla. Pöllönsilmä toimi myös kanavan silloisena logona. Tunnukset otettiin käyttöön 6. syyskuuta 2001 klo 19 ja niistä luovuttiin 3. lokakuuta 2005.

Jatkuu-tunnuksessa oli pöllönsilmä, joka pyörähti hitaasti ja kun se pysähtyi, alapuolelle ilmestyi MTV3-teksti. Taustalla saattoi huomata erittäin pientä tekstiä, jossa luki ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…”.

Trivia: Logon sekä tunnukset suunnitteli kansainvälinen designtoimisto Novocom. MTV3 pyrki hakemaan ilmeellä nuorekasta otetta itselleen. Tv-fanien keskuudessa nämä tunnukset ovat suosituimpia ja niitä pidetään yleisesti tunnelmallisina.

Versiot tunnuksesta ja niiden esitysajat:

 • Hyvää huomenta: Aamulla ohjelmalähetyksen aluksi lähetettiin pitkä tunnus, jossa näkyy aamuöinen maisema ja auringonnousu. Pöllönsilmä ilmestyy ruutuun lopussa.
 • Säännöllinen #1: Tunnuksessa on punavalkoinen huone. Kuvan oikealla puolella näkyy pöytätuuletin toiminnassa. Kamera himmenee hitaasti pöllönsilmän tullessa lopussa ruutuun.
 • Säännöllinen #2: Tunnuksessa on kuvaa Helsingin kaupungin rannikosta. Lopussa pöllönsilmä tulee ruutuun. Tunnusta esitettiin vain vuonna 2002.
 • Säännöllinen #3: Tunnuksessa näkyy lumen peittämiä puita talvella. Kamera kääntyy hitaasti oikealle ja sitten ylöspäin. Tunnusta esitettiin vuonna 2002.
 • Säännöllinen #4: Tunnuksessa näkyy Helsingin kaupungin rannikkoaluetta talvella. Kamera kääntyy hitaasti oikealle ylöspäin, kunnes se pysähtyy pöllönsilmän tultua ruutuun. Tunnusta lähetettiin vain vuonna 2003.
 • Säännöllinen #5: Tunnuksessa näkyy maisema järvestä auringonlaskun aikana. Kamera kääntyy hitaasti oikealle ja pysähtyy pöllönsilmän tultua ruutuun. Tunnusta lähetettiin vain vuonna 2004.
 • Säännöllinen #6: Tunnuksessa on tummempi maisemakuva järvestä auringonlaskun aikana. Kamera kääntyy vasemmalle ja pysähtyy pöllönsilmän tultua ruutuun. Tunnusta lähetettiin vain vuonna 2004.
 • Säännöllinen #7: Tunnuksessa on punainen huone ja valkoinen sen oikealla puolella. Kamera himmenee hitaasti pöllönsilmän ilmestyttyä.
 • Säännöllinen #8: Tunnuksessa on hämärä maisema kaupungin rannikkoalueelta. Kamera kääntyy hitaasti vasemmalle ja pysähtyy pöllönsilmän ilmestyttyä.
 • Säännöllinen #9: Tunnuksessa on punainen huone, jonka seinällä on kuvioita. Oikealla puolella on pöytä jossa valokuva.
 • Säännöllinen #10: Tunnuksessa on punainen huone eli sama tila kuin edellisessa, mutta ilman pöytää ja valokuvaa.
 • Säännöllinen #11: Tunnuksessa näkyy pilvien liikkuvan kovalla nopeudella järvimaiseman yli talvi-aikaan. Tunnusta lähetettiin tammikuussa vuonna 2005.
 • Säännöllinen #12: Tunnuksessa on maisema suomalaisesta järvestä ja metsästä. Kamera liikkuu vasemmalle ja alhalla näkyy veden liikettä, jonka aiheuttaa moottorivene jonka kyydistä tunnus on kuvattu. Tunnusta lähetettiin vain vuonna 2005.
 • Sarjat #1: Tunnuksessa on ruskea huone, jonka vasemmalla reunalla näkyy sohva ja oikealla kuplaputki. Taustalla näkyy erittäin pientä tekstiä, jossa lukee sarjatsarjatsarjatsarjatsarjatsarjat. Tunnusta esitettiin vain sarjojen jälkeen.
 • Sarjat #2: Tunnuksessa on punainen tila, jonka oikealla puolella on vesikone. Taustalla näkyy erittäin pientä tekstiä, jossa lukee sarjatsarjatsarjatsarjatsarjatsarjat. Tunnusta esitettiin vain sarjojen jälkeen. Toinen versio tästä tunnuksesta on olemassa, jossa pienessä tekstissä lukee mtv3mtv3mtv3mtv3mtv3mtv3 kuten säännöllisissä tunnuksissa.
 • Sarjat #3: Tunnuksessa on punavalkoinen tila, jonka oikealla puolella on puinen pöytä. Pöydän päällä on mustia, punaisia ja sinisiä suihkepulloja. Kamera himmenee hitaasti ja zoomaa eteenpäin. Tunnusta esitettiin vain sarjojen jälkeen.
 • Draama #1: Tunnuksessa on tumma tila, jonka edessä valkoinen sohva, jolla lepää punainen tyyny. Taustalla näkyy erittäin pientä tekstiä, jossa lukee draamadraamadraaamadraamadraamadraama. Tunnusta esitettiin vain draamaohjelmien jälkeen.
 • Draama #2: Tunnuksessa näkyy vaalea sohva punaisessa huoneessa ja kasa nenäliinoja pöydällä oikealla. Taustalla näkyy teksti draamadraamadraaamadraamadraamadraama pienellä kirjoitettuna. Tunnusta esitettiin vain draamasarjojen jälkeen vuodesta 2003 alkaen.
 • Viihde: Tunnuksessa on ruskea tila, jossa näkyy punainen tuoli, lampun tanko ja keltainen laavalamppu. Taustalla näkyy erittäin pientä tekstiä, jossa lukee viihdeviihdeviihdeviihdeviihde. Tunnusta esitettiin vain viihdeonhjelmien jälkeen.
 • Komedia: Tunnuksessa mies on istumassa ja katsomassa televisiota. Hän heittää popcornin ylös jonka jälkeen iso kasa popcorneja putoaa hänen niskaansa. Televisosta voi nähdä kanavan ilmettä. Taustalla näkyy teksti komediakomediakomediakomediakomedia pienellä kirjoitettuna. Tunnusta esitettiin vain komediasarjojen jälkeen.
 • Lapset: Tunnuksessa näkyy tyypillinen lastenhuone, jolla on leluja lattialla, sängyllä ja kaapissa. Kuvan poikki menee puinen lelujuna, jonka kyydissä matkustaa lelusammakko. Kamera siirtyy toiseen kohtaukseen, jossa ihmiskäsi laittaa punaisen hyrrän pyörimään. Lelujuna kulkee kuvan taustalla. Taustalla näkyy erittäin pientä tekstiä, jossa lukee lapsetlapsetlapsetlapsetlapset. Tunnusta esitettiin vain lastenohjelmien jälkeen. Tunnusta alettiin esittää vasta vuonna 2003.
 • Nuoret: Tunnus alkaa kahdella vierekkäisellä kuvalla, joista toisessa on pyörivä munatuoli ja toisessa nainen kuulokkeet päässä. Tunnuksessa vilahtaa useita kohtauksia tuolista ja naisesta. Taustalla näkyy erittäin pientä tekstiä, jossa lukee nuoretnuoretnuoretnuoretnuoret. Tunnusta esitettiin vain nuortenohjelmien jälkeen vuosina 2001–2003.
 • Elokuva #1: Tunnuksessa on lähikuva elokuvateatterin istuimista, joita kuvaava kamera laskeutuu hitaasti alas. Kuvaan ilmestyy projektin valokeila, joka pyyhkäisee näytön läpi ja katoaa pöllönsilmän tultua ruutuun. Taustalla näkyy erittäin pientä tekstiä, jossa lukeeelokuvatelokuvatelokuvatelokuvatelokuvat. Tunnusta esitettiin vain elokuvien jälkeen.
 • Elokuva #2: Tunnuksessa on musta tausta, jossa leijailee pysty- ja vaakasuoria viivoja. Kuvaan ilmestyy äkillinen räjähdys ja taustalla vilahtaa erittäin pienellä teksti elokuvatelokuvatelokuvatelokuvatelokuvat. Pöllönsilmän tultua ruutuun räjähdys näkyy uudestaan mutta takaperin. Tunnusta esitettiin vain elokuvien jälkeen vuosina 2003–2005.
 • Urheilu #1: Tunnuksessa on oranssi tausta, jonka vasemmalla puolella on sumennettu kuva formulastadionista. Kamera kääntyy hitaasti oikealle, jolloin pöllönsilmä tulee ruutuun. Taustalla lukee erittäin pientä tekstiä: urheiluurheiluurheiluurheiluurheilu. Tunnusta esitettiin vain vuodet 2001–2003 urheiluohjelmien jälkeen.
 • Urheilu #2: Tunnuksessa on punainen tausta ja oikealla valkoinen piirretty formulastadion. Tunnusta esitettiin vain vuodet 2003–2004 urheiluohjelmien jälkeen.
 • Urheilu #3: Tunnuksessa on punamusta tausta, jonka oikealla puolella on hieman harmaata. Kuvassa näkyy läpinäkyviä viivoja. Taustalla lukee erittäin pientä tekstiä: urheiluurheiluurheiluurheiluurheilu. Tunnusta käytettiin vain vuonna 2005 ja se tuli urheiluohjelmien jälkeen.
 • Uutiset #1: Tunnuksessa näkyy sinisävyinen kuva Helsingin metroasemalla, jonne saapuu metroja. Metrojen keskellä kävelykadulla kävelee ihminen. Tunnus pyörii ensin nopeasti, mutta hidastuu kun taustalle ilmestyy erittäin pienellä tekstiä: uutisetuutisetuutisetuutisetuutiset. Tunnusta käytettiin vuosina 2001–2003 ja se tuli ajankohtaisohjelmien ja Päivän sään jälkeen.
 • Uutiset #2: Tunnuksessa on erikoislähikuva vaaleasta sohvasta. Taustalle ilmestyy erittäin pienellä tekstiä: uutisetuutisetuutisetuutisetuutiset. Tunnusta käytettiin vuosina 2004–2005 ja se tuli uutis- ja ajankohtaisohjelmien jälkeen.
 • Live: Tunnuksessa näkyy punainen esirippu aukeavan, jonka takaa paljastuu mikrofoni tummalla taustalla. Taustalle ilmestyy erittäin pienellä tekstiä: livelivelivelivelive. Tunnusta esitettiin pitkien musiikkilähetysten lopussa tai väliaikana, jos lähetyksen keskelle on ohjelmatietojen mukaan luvassa esim. uutiset.
 • Muutamissa vuosina 2004 ja 2005 käytetyissä säännöllisissä tunnuksissa pöllönsilmän tultua ruutuun sen sisältä kurkisti pöllö. Tunnuksissa oli punainen tausta ja sen toisen version oikeassa alareunassa on valkoinen kulho, jossa on mansikoita. Tämän version tausta on myös tummempi.
 • Jatkuu #1: Tunnuksessa on musta tausta, jossa näkyy punainen suurenno pöllönsilmästä. Pöllönsilmä pyörähtää puoliympyrän, kun se ilmestyy ruutuun. Taustalla on erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…”. Tunnuksessa oli kaksi versiota, joista lyhyemmän alku oli leikattu pois. Joulukuussa 2001 tunnukseen oli lisätty lumisadetta. Tunnusta käytettiin vuosina 2001–2002.
 • Jatkuu #2: Tunnuksessa on punainen tausta, jossa näkyy läpinäkyvä pyörivä pöllönsilmä. Taustalla on erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…” Tunnusta käytettiin vuosina 2002–2003.
 • Jatkuu #3: Tunnus on samannäköinen kuin aiempi, mutta taustaväri on sininen sekä kuvassa näkyy auringonnousumaisema. Kuvassa vierii hetken myös tekstirivejä. Taustalla on erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…”. Tunnusta käytettiin vuosina 2002–2003 ja sitä esitettiin vain Huomenta Suomi -ohjelman aikana.
 • Jatkuu #4: Tunnuksessa on harmaa tausta, jonka taustalla näkyy punaisia alueita. Taustalla on erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…”. Tunnusta käytettiin vuosina 2003–2005. Tästä tunnuksesta oli kolme versiota, joiden vasemman puolen näkymä vaihteli. Erillinen joulu-variaatio on myös olemassa vuodelta 2003, jolloin ruudun vasemmalla puolella nähdään lumihiutaleita.
 • Jatkuu #5: Tunnuksessa on oikealta punainen ja vasemmalla valkoiset verhot. Taustalla on erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…”. Logosta voi nähdä pöllön katsovan suoraan kohti. Tunnusta käytettiin kesäaikoina vuosina 2004 ja 2005. Tästä tunnuksesta oli neljä versiota. Muissa versioissa oikealla oli esine, kuten omenoita tai lasi.
 • Elokuva-Jatkuu #1: Tunnuksessa on punainen tausta ja oikealla elokuvateatterin katsomo. Taustalla on erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…” Tunnusta käytettiin vuodet 2001–2003 ja sitä esitettiin vain elokuvien aikana.
 • Elokuva-Jatkuu #2: Tunnuksessa on punainen tausta ja oikealla palavaa tulta. Taustalla on erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…” Tunnusta käytettiin vuonna 2002 ja sitä esitettiin vain elokuvien aikana.
 • Komedia-Jatkuu: Tunnuksessa on punainen tausta ja oikealla ruskea pöytä, jolle putoilee popcorneja. Taustalla on erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…” Tunnusta käytettiin vuonna 2002 ja sitä esitettiin elokuvien ja komediasarjojen aikana.
 • Nuoret-Jatkuu: ss Tunnuksessa nähdään munatuoli pyörimässä vaaleassa huoneessa monitorien edessä. Taustalla on erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…”. Tätä tunnusta nähtiin nuortenohjelmissa vuosina 2003–2005.
 • Urheilu-Jatkuu #1: Tunnuksessa on kultaisella taustalla pöllönsilmä-logo pyörähtämässä kahdesti ympäri nopealla vauhdilla. Taustalla nähdään myös formula-auto kiihdyttämässä radalla sekä erittäin pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…”. Tätä lyhyttä tunnusta nähtiin erityisesti formulalähetyksissä vuosina 2001–2003.
 • Urheilu-Jatkuu #2: Tunnuksessa näkyy vaalealla taustalla kulmaosa jääkiekkokaukalon pohjapiirroksesta ja pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…”. Tätä lyhyttä tunnusta käytettiin jääkiekko-lähetysten mainoskatkoilla vuosina 2003–2005.
 • Urheilu-Jatkuu #3: Tunnuksessa näkyy lähikuva punaisella taustalla olevasta formularatakartasta ja pientä tekstiä, jossa lukee ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…”. Tätä lyhyttä tunnusta käytettiin formula-lähetysten mainoskatkoilla vuosina 2003–2005.
 • Joulu-Jatkuu #1: Tunnuksessa on punainen tausta ja oikealla ensin kuva talon olohuoneesta, jossa joulupukki jakaa lahjoja. Sitten kuva siirtyy ulkoilmaan, jossa pukin rekeä vetävät porot karkaavat ja lähtevät taivaalle lentämään. Joulupukki juoksee porojen perässä huudellen niitä takaisin. Tunnusta käytettiin vain joulukuussa 2002.
 • Joulu-Jatkuu #2: Tunnuksessa on animoitu punainen tv-studio, jonka vasempaan tai oikeaan reunaan tulee hetkeksi Aulis-pöllö, joka oli MTV3:n maskotti vuodet 2003–2013. Aulis näkyy hetken ruudulla ja poistuu. Tunnuksesta oli myös versio, jossa Aulista ei näkynyt. Kuvan taustalla lukee pienellä tekstillä ”jatkuujatkuujatkuujatkuu…” Tunnusta käytettiin joulukuussa 2004.
 • Hyvää yötä: Vuosina 2001-2003 käytettiin lähetyksen päättävää tunnusta, jossa nähdään rantamaisemaa auringonlaskun aikaan.

Musiikki: Tunnusten aikana kuuluu kosketinsoittimilla soitettu musiiki, joka on tunnuksesta riippuen erilainen, mutta niissä kuuluu aina samat kolme säveltä. Musiikit ovat yleensä tunnuksen teeman mukaisia.

Saatavuus: Jatkuu- eli mainoskatkotunnuksia lähetettiin ennen ohjelmien keskivaiheille sijoitettuja mainoskatkoja ja niiden jälkeen. Muita tunnuksia lähetettiin yllä mainittuina aikoina. Nykyään tunnuksia voi nähdä lukuisissa YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa. Tunnuksia on voinut olla enemmän kuin tässä esitellyt.

3.10.2005–3.11.2013

 class=

MTV3:n viidennessä tunnuksessa on valkoinen tausta, johon ilmestyy kehä erivärisiä ohuita ympyröitä. Pallot pyörivät ympyrää, kunnes lopulta kaikki ympyrät menevät keskelle, jonka jälkeen ruutuun tulee pöllönsilmä. Tunnus otettiin käyttöön 3. lokakuuta 2005 ja sitä ei käytetty enää 24. marraskuuta 2010 jälkeen. Muut tunnukset säilyivät, kunnes niistä luovuttiin 3. marraskuuta 2013. Aluksi tunnukset olivat kuvasuhteeltaan 4:3, mutta syyskuussa 2007 ne muuttuivat laajakuvaksi.

Jatkuu-tunnuksia oli useita ja niissä pöllönsilmä seikkaili eri tavoin, kunnes ruutuun tuli MTV3:n logo ja alle teksti jatkuu. Pöllönsilmä saattoi lentää perhosen tai linnun lailla tai pelata Pongia. Jatkuu-tunnuksissa saatettiin mainostaa tulevia ohjelmia. Esimerkiksi Tappajahai-elokuvaa mainostaneessa tunnuksessa pöllön silmä muuttui hain eväksi.

Trivia: Tunnukset suunnitteli Kemistryn Graham McCallum, joka suunnitteli samanaikaisen kanavailmeen. Ilmeellä haluttiin korostaa MTV3:n olevan suuren yleisön kanava.

Variantit:

 • Marraskuussa 2006 ja kesällä 2010 päätunnuksessa pyöri ympyröiden sijaan MTV3 Kanavapaketin kanavien logot.
 • Keväällä 2009 päätunnus mainosti Idols-ohjelmaa, jolloin valkoisen taustan paikalla oli ohjelman grafiikkaa ja lopussa pöllönsilmä vaihtui ohjelman logoksi.
 • Päätunnuksesta pyöri Tanssii tähtien kanssa-ohjelman aikoihin versio, jossa alla luki Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntai-iltaisin. Tunnuksessa pyöri ympyröiden sijaan tähtiä.
 • Toukokuussa 2008 päätunnuksessa mainostettiin Sub Leffan ohjelmistoa. Tunnuksessa pyöri laatikoita, joissa oli muutaman Sub Leffan silloisen ohjelman nimet ja kuvat. Hetken päästä ruutuun ilmestyy klaffitaulu joka paukahtaa kiinni ja avauduttuaan paljastaa MTV3:n logon. Yläkulmaan ilmestyy samalla teksti mtv3.fi/kanavapaketti

Musiikki: Tunnusten aikana kuuluu rauhallinen tunnussävel. Jatkuu-tunnusten musiikki vaihtelee niiden teeman mukaan.

Saatavuus: Jatkuu- eli mainoskatkotunnuksia lähetettiin ennen ohjelmien keskivaiheille sijoitettuja mainoskatkoja ja niiden jälkeen. Päätunnusta esitettiin jokaisen ohjelman jälkeen. Nykyään tunnuksia voi nähdä lukuisissa YouTubeen ladatuissa VHS- ja digiboksinauhoituksissa. Jatkuu-tunnuksia on ollut paljon enemmän.

3.11.2013–22.5.2017

MTV3:n kuudennessa ja nykyisessä tunnuksessa esiintyy joukko pöllöksi naamioituneita rullaluistelevia ihmisiä. Tunnuksia on useita ja ne on otettu käyttöön 3. marraskuuta 2013. Kuvassa vilahtaa pöllön siipisulkia ja kuvaan tulee MTV3:n nykyinen logo.

Jatkuu-tunnuksissa vilahtavat samat pöllön siipisulat ja MTV3:n nykyinen logo. Toukokuusta 2017 logon ympärillä on ollut punainen ympyrä.

Trivia: MTV3 luopui ikonisesta pöllöstään nykyisten tunnusten tultua käyttöön.

Musiikki: Tunnusten aikana kuuluu tunnussävel.

Saatavuus: Jatkuu- eli mainoskatkotunnuksia lähetetään MTV3:lla ohjelmien keskivaiheille sijoitettuja mainoskatkoja ja niiden jälkeen. Päätunnusta esitetään ennen jokaista ohjelmaa.

Kooste MTV:n ja MTV3:n tunnuksista